26 september 2023

Svenska Basketbollförbundet

 • Möt Sveriges första e-basketlandslag!
  av Isac Solinaw på 22 september 2023 kl. 11:25

  För första gången någonsin kommer Sverige att mönstra ett e-basketlandslag, när eFIBA Season 2 har premiär 3 oktober. Vårt landslag kommer att tävla i Europakvalet om en plats i den stora världsfinalen, som avgörs live på Dreamhack i Jönköping. Inlägget Möt Sveriges första e-basketlandslag! dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Pelle Larsson får RF:s elitidrottsstipendium
  av Isac Solinaw på 20 september 2023 kl. 06:53

  Varje år delar RF och Svenska Spel ut elitidrottsstipendiet för att möjliggöra för svenska elitidrottare att kunna kombinera elitidrott med universitets- eller högskolestudier. I år är "vår" Pelle Larsson en av stipendiaterna, grattis! Inlägget Pelle Larsson får RF:s elitidrottsstipendium dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Här är Sveriges EM-kvallottning
  av Isac Solinaw på 19 september 2023 kl. 12:36

  Det svenska damlandslaget ställs mot Storbritannien, Danmark och Estland i det kommande EM-kvalet, det står klart efter dagens lottning. Första kvalfönstret genomförs om mindre än två månader, i början av november. Inlägget Här är Sveriges EM-kvallottning dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Dags för omgång 2 i Svenska Cupen
  av victorsundqvist på 15 september 2023 kl. 11:28

  I helgen rullar Svenska Cupen vidare för herrarna. Umeå, Borås, Norrköping och Jämtland tar emot för kvartsfinalspel. Vinnarna i gruppen går vidare till semifinalerna. Inlägget Dags för omgång 2 i Svenska Cupen dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Licensiering av coacher i Svensk Basket
  av victorsundqvist på 14 september 2023 kl. 16:16

  Utbildningsbehörigheter infördes 2008 (fullt implementerade 2012) men i och med den nya utbildningsmodell som infördes 2018 har behörighetsnivåerna uppdaterats. Från och med denna säsong är även den tekniska lösningen i Profixio på plats så att utbildningsnivåer automatiskt hämtas in från vår utbildningsplattform och kopplas ihop med coachlicens på rätt nivå. Inlägget Licensiering av coacher i Svensk Basket dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Sök pengar för verksamhet för spelare med funktionsnedsättning
  av Annica Bergman på 11 september 2023 kl. 09:44

  Genom Radiohjälpen kan föreningar som har eller vill starta upp verksamhet för spelare med någon form av funktionsnedsättning eller funktionsvariation söka ekonomiskt stöd.  Inlägget Sök pengar för verksamhet för spelare med funktionsnedsättning dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Nyhetsbrev från SBBF
  av Annica Bergman på 8 september 2023 kl. 07:27

  Nu är ett nytt nyhetsbrev ute där du kan läsa GS Fredrik Joulamos tankar om att basket nu är en året-runt-idrott, rabatt på Pizza Hut, att ansökan till RIG, NIU och projektstöd IF är öppen, vår satsning En sportslig chans, Svenska Cupen Super Saturday 20 januari och mycket mer. Inlägget Nyhetsbrev från SBBF dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Svenska Cupen är tillbaka
  av Isac Solinaw på 7 september 2023 kl. 12:50

  I helgen är det dags för de första matcherna i Svenska Cupen 2023-2024. Ett nytt tävlingssystem och gemensam cupfinals-lördag på Hovet i Stockholm är några av nyheterna i årets upplaga. Inlägget Svenska Cupen är tillbaka dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Elva nya FIBA matchstatistikförare
  av victorsundqvist på 1 september 2023 kl. 07:09

  Efter klarat förtest, workshop och sluttest har vi nu elva nya matchstatistikförare med FIBA-licens.  Inlägget Elva nya FIBA matchstatistikförare dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Ordförande har ordet
  av Annica Bergman på 29 augusti 2023 kl. 12:37

  Vilken basketsommar vi har haft. 3x3-Touren har lockat storpublik, ungdomslandslagen har spelat både NM och EM, förkval till OS för herrlandslaget, träningslandskamper på hemmaplan för damlandslaget, Streetbasket Challenge runt om i Sverige och sen inte minst alla läger, aktiviteter och turneringar som hållits. Inlägget Ordförande har ordet dök först upp på Svenska basketbollförbundet.