21 mars 2023

Svenska Basketbollförbundet

 • Basketgäris fick besök av statsministern
  av victorsundqvist på 17 mars 2023 kl. 17:49

  Södertälje BBK driver projektet Basketgäris som är en del av den större satsningen Telge Hjärta Södertäljes framtid. Basketgäris erbjuder öppna, gratis basketträningar som leds av lokala profiler som Nina Baresso, för tjejer i områden som Geneta och Hovsjö. Och det var just i Hovsjö som tjejerna fick fint besök av Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) och socialminister Jakob Forssmed (KD) igår under en träning. Inlägget Basketgäris fick besök av statsministern dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Ordförande har ordet
  av Annica Bergman på 16 mars 2023 kl. 12:29

  22 april är det extra Förbundsmöte. Då ska det beslutas om Förbundsstyrelsens förslag till förändrad röstlängd och din röst som engagerad inom Svensk Basket är viktig. Förbundsstyrelsens förslag syftar till att öka demokratin i Svensk Basket.  Inlägget Ordförande har ordet dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Nu kan du söka Elitidrottsstipendium
  av Annica Bergman på 13 mars 2023 kl. 12:06

  Vill du kombinera basket på högsta nivå med eftergymnasiala studier? Med Elitidrottsstipendiet ges du bättre förutsättningar att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären. 2 maj stänger ansökan. Inlägget Nu kan du söka Elitidrottsstipendium dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Spännade omgång i SBL Rullstol
  av victorsundqvist på 10 mars 2023 kl. 14:07

  I helgen spelas SBL Rullstol i Solnahallen. Inlägget Spännade omgång i SBL Rullstol dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Större kunskap om fasta och träning under ramadan behövs
  av Annica Bergman på 9 mars 2023 kl. 07:00

  Nästan en miljon muslimer lever i Sverige och under ramadan kombinerar många träning med fasta. Trots det är informationen om det väldigt begränsad. Nu är Vision Generation Balls (VGB) basketspelare Zahur Said, 18, Manar Khalafalla, 17, och Fauziah Adam Morllah,14, aktuella i adidas nya initiativ "Från soluppgång till solnedgång", där de berättar om sina erfarenheter kring träning och fasta under ramadan. Inlägget Större kunskap om fasta och träning under ramadan behövs dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Sjätteplats i Europa
  av victorsundqvist på 7 mars 2023 kl. 17:01

  Tolv spelare blev nominerade till första landslagsträffen som var i Södertälje juni 2022 i samband med övriga ungdomslandslag. Efter två 3x3 tour stopp och SM-veckan så tog coacherna Djordje Glavcic och Theo Silveira Övrebo ut Josefine Enander (Södertälje), Julia Etzler (Fryshuset), Kajsa Levin (Alvik Basket) och Hanna Soltesz (Wetterbygden) till att representera Sverige i Aten under FIBA 3x3 u17 Europe Cup i augusti.  Inlägget Sjätteplats i Europa dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Nya LOK-stödsregler
  av Annica Bergman på 7 mars 2023 kl. 13:13

  Riksidrottsstyrelsen har beslutat att ta ytterligare steg i förändringen av det statliga lokala aktivitetsstödet, så kallat LOK-stöd. Genom att möjliggöra för kortare aktiviteter, öppna upp för fler deltagare och mer spontan medverkan är målet att fler barn och unga engageras och stannar kvar inom idrottsrörelsen. Inlägget Nya LOK-stödsregler dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Digital träff om ”Nothing But Net”
  av Annica Bergman på 28 februari 2023 kl. 07:44

  I kväll tisdag den 7 mars kl. 18.00 håller vi ett digitalt informationsmöte för alla intresserade basketföreningar om förutsättningarna som gäller för projektet "Nothing But Net 2023". Inlägget Digital träff om ”Nothing But Net” dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Enpoängsförlust för blågult i Malmö
  av Annica Bergman på 27 februari 2023 kl. 22:52

  I en match där ledningen byter färg elva gånger är det till slut en retur som fäller avgörandet. Mihkel Kirves anfallsretur i de skälvande sekunderna räddade matchen åt Estland, som lämnar Malmö med segern. Inlägget Enpoängsförlust för blågult i Malmö dök först upp på Svenska basketbollförbundet.

 • Sverige avslutar VM-kvalet i Malmö
  av Annica Bergman på 26 februari 2023 kl. 07:53

  Ett långt VM-kval går mot sitt slut. Viktiga rankingpoäng står på spel och en stor förväntan finns på det unga, spännande svenska herrlandslag inför hemmapubliken i Malmö på måndag. Inlägget Sverige avslutar VM-kvalet i Malmö dök först upp på Svenska basketbollförbundet.