24 april 2024

Riksidrottsförbundet

 • ”Vi tar ett samhällsansvar och välkomnar en grupp som verkligen behöver oss”
  på 24 april 2024 kl. 14:14

  Inom idrottsrörelsen pågår ett omfattande arbete för att fler specialidrottsförbund och föreningar ska öppna upp dörren för personer med funktionsnedsättning.  – Vi tar ett samhällsansvar och välkomnar en grupp som verkligen behöver oss inom idrotten, säger Karin Åkesson och Johanna Hedgårdh, på Svenska Gymnastikförbundet.

 • 200 miljoner kronor från fritidskortet för att idrotten ska nå fler
  på 18 april 2024 kl. 13:32

  Riksidrottsförbundet tilldelas 200 miljoner för att idrotten ska nå fler barn och unga genom att förbättra tillgången till idrottsanläggningar och idrottsmiljöer samt stärka förutsättningarna för fritidskortets implementering.

 • Historisk rapport visar på ohållbara villkor för svenska elitidrottare
  på 16 april 2024 kl. 09:30

  Situationen för svenska elitidrottare är ohållbar konstaterar Centrum för idrottsforskning, CIF, i sin årliga rapport av statens stöd till idrottsrörelsen. Rapporten släpps i dag och innehåller en fördjupad analys av villkoren för svensk elitidrott.

 • Barn- och ungdomsidrotten återhämtar sig
  på 12 april 2024 kl. 08:00

  Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin. Det visar statistik för 2023. Lagidrotter är de som står för de stora ökningarna - kampsportidrotter och idrott för personer med funktionsnedsättning har fortsatt utmaningar efter pandemin.

 • Så förvandlas svensk barn- och ungdomsidrott: "Tävlar på nya sätt"
  på 10 april 2024 kl. 10:00

  Det ska vara roligt att tävla – Det är nog alla överens om. Kopplat till det kommer Riksidrottsförbundet under våren ha fokus på barn och ungdomars tävlande. – Tävlingsmomentet är en viktig del av idrotten för att ha roligt och utvecklas. Vi vill prata mer om missförstånd och möjligheter när det kommer till barn och ungdomars tävlande, säger Malin Träff, talesperson inom barn- och ungdomsidrott på Riksidrottsförbundet.

 • Tillfällig lösning för lopp på statliga vägar
  på 4 april 2024 kl. 16:38

  Regeringen kommer idag att besluta om att ge Trafikverket möjlighet att avstå från att ta ut ersättning från ideella föreningar upp till 150 000 kr för motions- och tävlingslopp på statliga vägar. Regeringen avser att i vårändringsbudgeten skjuta till resurser till Trafikverket för att hantera frågan. Men lösningen är inte permanent utan gäller bara under 2024.

 • Krönika: Glad och stolt efter SM-veckan
  på 3 april 2024 kl. 14:50

  Nyss hemkommen från SM-veckan i Luleå och Boden känner jag mig glad och stolt. Över 1800 tävlande i 22 olika idrotter har gjort upp om vem som ska koras till svensk mästare 2024. Utöver glädjen hos de 197 svenska mästarna fick jag vid flera tillfällen uppleva kraften när en tävlande slår sitt personliga rekord. Alla blir glada - de tävlande, ledarna och publiken.

 • Arrangemanget får föreningslivet att växa
  på 25 mars 2024 kl. 13:08

  På Botkyrka Wintergames deltar över tusen barn och ungdomar varje dag under Sportlovet. Arrangemanget är ett utmärkt tillfälle för det lokala föreningslivet att rekrytera nya aktiva, sedan tio år tillbaka. – Vi vet att det här är en metod som verkligen fungerar för att få fler barn i Botkyrka att börja idrotta i en förening, säger Chrishan Fernando, idrottskonsulent på RF-SISU Stockholm.

 • Krönika: Livet som ordförande är variationsrikt
  på 19 mars 2024 kl. 12:30

  Att träffas och bygga relationer är min ledstjärna. För att ge en inblick i min vardag kommer här en redogörelse av mina första två månader.

 • Föreningen vill skapa förutsättningar för alla att delta på sitt sätt under Ramadan
  på 11 mars 2024 kl. 05:00

  Den 11 mars inleds Ramadan, årets i särklass största högtid för muslimer. För Västra Hisingen Basket innebär det att många av lagets spelare inte har ätit eller druckit på hela dagen när träningen kör i gång på eftermiddagen. – Vi vill skapa förutsättningar för alla att vara med på sina villkor, säger Araz Perwizie, ledare och verksamhetsansvarig i föreningen.