26 september 2023

Riksidrottsförbundet

 • Idrottens dag sätter hundratusentals barn i rörelse: ”Vill nå de minst aktiva”
  på 25 september 2023 kl. 09:06

  Genom åren har massor av barn fått chansen att prova på idrotter genom succékonceptet Idrottens dag. I år deltar närmare 120 000 barn från 560 skolor i 157 kommuner.

 • En seger för hela idrottsrörelsen
  på 21 september 2023 kl. 06:00

  Högsta förvaltningsdomstolen slår fast att en idrottsturnering inte utgör en turisttjänst och river också upp underinstansernas avgörande i målet.

 • Idrotten saknas i regeringens budget
  på 20 september 2023 kl. 08:40

  Nyheter på idrottsområdet lyste med sin frånvaro när regeringen idag presenterade sitt förslag till den kommande budgeten för 2024. Riksidrottsförbundet efterlyser satsningar på mer plats för idrott och ett ökat grundstöd till idrottsrörelsen.

 • Bosön värd för unik elittränarutbildning
  på 19 september 2023 kl. 08:30

  Ett unikt samarbete mellan europeiska elitidrottscenter när Riksidrottsförbundet arrangerar en utbildning för internationella elittränare på Bosön. 20 styrke- och konditionstränare på högsta elitnivå från sex länder deltar i utbildningen.

 • Årets elitidrottstipendium går till...
  på 18 september 2023 kl. 12:00

  50 idrottare från 40 olika idrotter får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2023–2024. Bland mottagarna finns David Åhman, som har vunnit två EM-guld i beachvolleyboll, och Tove Enblom, som tog brons i sommarens fotbolls-VM.

 • Neddragningar för folkbildningen i en tid när den behövs som mest
  på 18 september 2023 kl. 10:33

  Folkbildning fyller en viktig roll i samhället. Dagens besked från regeringen om neddragningar på folkbildningsområdet är anmärkningsvärt, kommenterar ett av Sveriges största studieförbund, SISU Idrottsutbildarna, och Riksidrottsförbundet.

 • Satsningar på idrott för personer med funktionsnedsättningar
  på 11 september 2023 kl. 13:01

  Kompetensstöd ska öka kunskapen och samverkan inom idrotten för att få fler personer med funktionsnedsättningar att våga, vilja och kunna delta i idrottsrörelsen. Nu arrangeras nätverksträff för att hitta bästa möjliga samverkan mellan specialidrottsförbund och RF-SISU distrikt.

 • Föreningen vågade tänka nytt och lyckades
  på 6 september 2023 kl. 07:00

  Simon SK från Vivalla i Örebro har genom Svenska Tennisförbundets satsning ”Tennis på gatan” lyckats locka en ny generation tennisspelare. – Det är härligt att se hur barnen utvecklas och många av dem stannar kvar i föreningen, säger Izabella Walder, ordförande och ledare i Simon SK.

 • Renoveringsbehovet växer – utan anläggningar stannar idrotten
  på 4 september 2023 kl. 13:45

  Både idrottsföreningar och kommuner upplever renoveringsbehovet av idrottsanläggningar som en stor utmaning inför framtiden. Behoven växer för varje dag men genom att renovera och bygga om på rätt sätt kan fler målgrupper attraheras och fler barn och ungdomar idrotta.

 • Fortsatt nej till ryskt och belarusiskt deltagande
  på 4 september 2023 kl. 08:00

  I förra veckan träffades de nationella, nordiska idrottsorganisationerna för sitt årliga möte, denna gång på Grönland. I samband med mötet konstaterades att de nordiska olympiska kommittéerna, paralympiska kommittéerna och nationella riksidrottsförbunden står fortsatt enade i frågan om ryskt och belarusiskt deltagande i internationell idrott.